Icon

Tøyengata 31-33 – bygård i jugendstil

Print Friendly and PDF
Gamle Oslo

1,2 og 3 roms leiligheter i 1.- 5.etasje. Leilighetene leies ut umøblerte. Leietaker tegner eget strømabonnement. 

 

Parkeringsplasser

Det er parkeringsplasser i Herlebsgate 19 (ved Vahls skole) som i våre systemer er registrert som parkeringsplasser for leietakere i Tøyengata 31-33. Parkeringsplassen ligger ca 200 meter fra eiendommen. Er det ledige parkeringsplasser leier vi ut til andre av våre leietakere i området og eksterne søkere.

 

Generelt om eiendommen

Tøyengata 31-33 er i jugendstil og har fem etasjer pluss kjeller. Den ble renovert i 2010-2011, og  er godt vedlikeholdt. Eiendommen er opprinnelig oppført i 1910 – 1911 av Erling Kielland som produksjonslokale for Kiellands dropsfabrikker.  Arkitekten bak er A.C. Dahl. Fasaden mot Tøyengaten er utført i rød tegl over tre til fire fulle etasjer. Fasaden er symmetrisk komponert, med en midtakse flankert av to avrundede hengende karnapper. Øverste etasje har rekker av små, rundbuede vunduer, mens etasjene lengre nede har større vindusåpninger. Stiluttrykket er engelskinspirert jugendstil.

I 1920 årene ble det både oppført tilbygg og utført endringer, og arkitekten for dette var Gustav A. Kielland. Det ble nylig  foretatt en ombygging, og i 2011 stod eiendommen ferdig  til boligformål.

Det mest kjente produktene til Killends dropsfabrikker og produsert i Tøyengata er Laban Seigmenn og Kongen av Danmark.

Det er kort vei til servicetilbudene på Grønland sentrum, Oslo sentrum, Tøyen og  Grünerløkka. I nærmiljøet er blant annet Tøyenbadet, Tøyenparken,  Middelalderparken, Ekeberg, Munchmuseet og Botanisk hage innen gangavstand. Nå som Bjørvika utvikles er dette også i gå-sykkelavstand, via gangbroen Akrobaten eller Nordengen bro som begge ligger sentralt ved Grønland sentrum. Prestisjeprosjektet til Oslo Kommune; Fjordbyen er da i umiddelbar nærhet.

 

Fasiliteter
   • Kjellerbod, noen leilighet har i tillegg innvendig bod.
   • Innleid trappevask utføres.
   • Heis.
   • Egen facebookside for leietakere.
   • Innleid vaktmestertjeneste.
   • Enkelte av leilighetene har balkong mot bakgård.
   • Opparbeidet bakgård.
   • KabelTV/Internett/telefoni.
   • Inkludert er pakke fra GET med Digital-TV (Start 30); og internett 10Mbit. Det er også muligheter for den enkelte leietaker å selv abonnere på kanalpakker/enkeltkanaler utover grunnpakken og/eller internett og telefoni hos GET til rabatterte priser.
   • Klikk her for å lese; brukerveiledning Tøyengata 31-33

 

Kart

Registrer din interesse for denne boligen