Icon

Schübelersgate 7A – ved Botanisk Hage

Print Friendly and PDF
Gamle Oslo
 

1 og 2 roms leiligheter i 1.- 3.etasje. Leilighetene leies ut umøblerte. Leietaker tegner eget strømabonnement.  Á konto fyring avregnes én gang i året.

 

Næringslokale
Næringslokale i underetasjen. Leietaker tegner eget strømabonnement.  Á konto fellesutgifter avregnes én gang i året. Á konto fyring avregnes én gang i året.

 

Generelt om eiendommen

Eiendommen er oppført i 1920 og har tre etasjer, samt kjeller. Det er en romslig bakgård som deles litt med naboeiendommen Schübelersgate 7B, som også eies av Stiftelsen Kaare Berg.

Det er gangavstand til Tøyenparken, Tøyenbadet, Grønland sentrum, Grünerløkka, Munch-museet, Botanisk hage, Middelalderpark, Ekeberg og Oslo sentrum. Nå som  Bjørvika utvikles er dette en ny spennende bydel som lett kan nås på sykkel eller fot via gangbroene Akrobaten og Nordengen bro.  Prestisjeprosjektet til Oslo Kommune; Fjordbyen er da i umiddelbar nærhet.

Ellers kan det nevnes om gaten at det er leiegårdsbebyggelse langs hele den korte gata. Den er oppkalt etter den norske botanikeren Frederik Christian Schübeler født 25.september i 1815 (død 20.juni 1892). Han foretok også forsøk med kulturplanter og fikk interesserte hagedyrkere over hele landet til å dyrke planter som han sendte til dem som levende planter eller frø. På den måten skaffet han seg omfattende kunnskaper om hvor i Norge forskjellige planter kunne trives. I Viridarium norvegicum opplyser han hvor langt nord i landet de enkelte planteslagene kan vokse, og det er for manges vedkommende det nordligste i verden. Frederik Christian Schübeler ble internasjonalt berømt for dette arbeidet.

 

Fasiliteter
  • Kjellerbod
  • Sentralfyring
  • Innleid trappevask
  • Innleid vaktmestertjeneste
  • Kabel TV med signalleveranse fra felles parabolanlegg for eiendommen
  • Internett
 

Kart

Registrer din interesse for denne boligen