Icon

Pellygata 74/76 – Børsandkvartalet i Sarpsborg

Print Friendly and PDF
Sarpsborg

Eksisterende bygningsmasse står for en stor del ubenyttet. Det legges til rette for gjennom en ny områdeplan for denne delen av kvartalet bygging av rundt 35 leiligheter med næring på bakkeplan.

Gjennomføring av prosjektet vil innebære oppgradering av eksisterende verneverdig bygningsmasse i kombinasjon med en forsiktig utbygging. Prosjektet har et samlet areal på ca. 2500 m2 hvorav andelen bolig utgjør ca. 2200 m2. Beliggenheten er sentralt og attraktivt i Sarpsborg sentrum.

 

Generelt om eiendommen

Eiendommen er oppført i 1880, men skal nå renoveres. Den blir stående tom til nytt bygg er ferdig.

Beliggenheten er sentralt i Sarpsborg sentrum med gangavstand til gågata. I Sarpsborg sentrum ligger gågaten St. Marie gate som inneholder byens nisjebutikker, utesteder og restauranter. Disse er også spredt utover i tverrgatene Glengsgata og Jernbanegata og parallellgatene Pellygata og Kirkegata.

SKB Eiendom AS eier også nabobyggene Pellygata 78,som er et vernet bygg, og Glensgate 29/Strøket.

Byens største kulturfestival er Olavsdagene, som avholdes hvert år i august. Festivalen  inneholder inneholder vikingaktiviteter og et historisk utendørsteater; Sverdet.

Sarpsborg er også en av Norges eldste byer, og i 2016 feirer de 1000 års jubileum; i den forbindelse pusses byen opp og det investeres  i at byen skal se vakker og presentabel ut, med renoverte gater og blomster overalt. Mer av sentrum skal også gjøres  om til gågater.

 

Fasiliteter
    • Bygget står nå tomt, i påvente renovering

Kart

Registrer din interesse for denne boligen