Icon

Lille Øvregate 21 – nærheten av Fløibanen

Print Friendly and PDF
Bergen

Hybler i 3. etasje. Hyblene har felles kjøkken og bad. Strøm og fyring inngår i husleien.

 

Leilighetene

1 roms leiligheter i 1 og 2. etasje og 2 roms leilighet i  3. etasje. Leietaker tegner eget strømabonnement.  Á konto fyringsutgifter avregnes én gang i året.

 

Næringslokalene

1 lagerlokale i kjelleretasjen. Leietaker tegner eget strømabonnement.  Á konto fellesutgifter avregnes én gang i året. Á konto fyringsutgifter avregnes én gang i året.

 

Parkeringsplasser

Det er 10 stk. parkeringsplasser på eiendommen hvor våre leietakere og bedrifter i nærmiljøet kan leie.

 

Generelt om eiendommen

Eiendommen er bygget i 1916 som et betongbygg i 3 etasjer, samt kjelleretasje. I 1989 ble 3.etasje rehabilitert og i 1994 ble også 1. og 2. etasje rehabilitert.

 

Beliggenheten er sentralt i Bergen sentrum i Vågsbunnen med gangavstand til bryggen, og grenser til strøket Fjellet. Lille Øvregate har  middelalderstretets trange preg, og Øvregate en av byens eldste og kjent fra middelalderen som «Øvre Strete» eller «Langstretet». Ifølge byloven skulle byens håndverkere og småhandlere holde til i her: gullsmeder, skreddere, bøkkere, salmakere osv. Det lå også en rekke vertshus i stretet.

På baksiden av Lille Øvregaten 7 ligger det ruiner etter Halvardskirken. Det er i dag etablert et byrom her som har fått navnet «Hallvardskirkeplassen». Gaten har også en del verneverdige hus som ble gjenreist etter bybrannen i 1702 (Kilde: wikipedia)

 

Fasiliteter
    • Innleid trappevask.
    • Vaktmestertjeneste.
    • Parabolanlegget er oppgradert til å ta imot signaler fra RiksTV via dekoder  og/eller Canal Digital via dekoder, som den enkelte beboer går til anskaffelse av. 
    • Internett tilkobling, der dette ønskes, etableres og bekostes av den enkelte leietaker. 

Kart

Registrer din interesse for denne boligen