Icon

Kong Oscarsgate 22 – beliggenhet ved Bergen domkirke

Print Friendly and PDF
Bergen

Hybler i 2. – 5.etasje med felles kjøkken og bad. Strøm og fyring inngår i husleien.

 

Leilighetene

1 roms leilighet i 4.etasje og 3 roms leilighet i  5. etasje. Leietaker tegner eget strømabonnement. Á konto fyringsutgifter avregnes én gang i året.

 

Næringslokalene

Forretningslokaler i 1.etasje og 2. etasje. Leietaker tegner eget strømabonnement. Á konto fellesutgifter avregnes én gang i året. Á konto fyringsutgifter avregnes én gang i året.

 

Parkeringsplassene

Det er 7 stk parkeringsplasser for utleie.

PS: eiendommen har et fellesvaskeri; klikk her å laste ned/opp bruksanvisningen

 

Reguleringsplan

Eiendommen er for tiden på reguleringstadiet. I sammen med nabobygget Kong Oscarsgate 24 planlegger vi en rehabilitering og et nytt bygg .

Et eventuelt byggeprosjekt vil starte vinteren 2018. Her kan dere se tegninger fra byggesaken; MAD arkitekter; KO 22-24.

 

Generelt om eiendommen

Eiendommen er oppført  i 5.etasjer i 1914 som Skandia Aldershjem. Aldershjemmet ble nedlagt 1996, og i dag har bygget hybler og leiligheter. I første etasje holder optikeren Frank Olsen og Bil & MC-skolen til. Den har tidligere huset både underoffiserskole, meieri, hotell og hybelhus. Beliggenheten er sentralt i Bergen sentrum i Vågsbunnen med gangavstand til Fløibanen, Fisketorget og bryggen.

Kong Oscarsgate er en gate i bydel Bergenhus.  Den nordligste delen av gata er et av Bergens eldste gateløp, og var i middelalderen (rundt 1300-tallet) kjent som Sutarestretet, etter alle skomakerne som holdt til her (Kilde: lokalhistoriewiki). Den har også hatt tilnavnet skredderstretet, rundt 1400-tallet da skomakerne flyttet vekk og skreddere tok over gårdene der.

I nabolaget er den kjente restauranten Potetkjelleren som har lokale i Kong Oscarsgate 1A i en kjeller fra tilbake til 1400-tallet. Den er kåret til Bergens best restaurant i flere år av Bergens Tidende lesere.

 

Fasiliteter
    • Innleid trappevask
    • Vaktmestertjeneste
    • Nytt fellevaskeri mot avgift; Bruksansvisning fellesvaskeri
    • Oppgradert parabolanlegg
    • Internett tilkobling, der dette ønskes, etableres og bekostes av den enkelte leietaker.

Kart

Registrer din interesse for denne boligen